Η επιστολή ήταν σαφής, το Μνημόνιο είναι νεκρό γράμμα

9 Ιουν 2012

   «Η επιστολή μας ήταν σαφής. Δηλώσαμε στην ευρωπαϊκή ηγεσία ότι το Μνημόνιο έχει καταρρεύσει. Είναι νεκρό γράμμα. Τόσο στο σκέλος της υποτιθέμενης δημοσιονομικής εξυγίανσης -όπου απαιτεί χρήματα που δεν υπάρχουν- όσο και στο σκέλος της υποτιθέμενης ανταγωνιστικότητας, την οποία συναρτά με την ισοπέδωση των μισθών.

   Η στρατηγική του Μνημονίου είναι η διαρκής ύφεση και η διάλυση του κοινωνικού ιστού. Στο τέλος δε του μνημονιακού δρόμου βρίσκεται και η μοιραία διάλυση του ευρώ. Αν όμως η Ελλάδα απαλλαγεί από το Μνημόνιο και η Ευρώπη συνεχίσει στον δρόμο των μνημονίων, τα προβλήματα θα αναπαράγονται. Όσο για το δεύτερο, παρατηρώ ένα παιχνίδι με τις λέξεις και μια συστηματική αποφυγή της πολιτικής ουσίας. Όταν προτάξαμε την πολιτική ουσία κατά τη διάρκεια της διερευνητικής μας εντολής, οι άλλοι αρνήθηκαν να δεσμευτούν. Σας λέμε λοιπόν ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική Βουλή δικαιούται να νομοθετεί και να καταργεί νόμους. Και αυτό το δικαίωμα δεν απεμπολείται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».
   Με τα παραπάνω λόγια από συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, δηλώνουν το πόσο η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη χρειάζεται μία κυβέρνηση Αριστεράς, αλλά πάντα με ένα συλλογικό ύφος.
   Παράλληλα ο Τσίπρας τόνισε πως «Ο έλεγχος των τραπεζών πρέπει να είναι δημόσιος, γιατί ζουν με δημόσιο χρήμα. Εμείς έχουμε μιλήσει για ένα ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων. Ακούγονται πολλές ιδέες και πρέπει να συζητήσουμε με νηφαλιότητα με όλους για να αποτρέψουμε την καταστροφή και της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News