Ποιο το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων Σαμαρά

8 Ιουλ 2012

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): […] Πρώτον, θα δώσουμε έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις και όπου χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για να τις επισπεύσουμε θα τις πάρουμε.

   Δεύτερον, θα προωθήσουμε και αποκρατικοποιήσεις που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές μας υποχρεώσεις αλλά πρέπει να γίνουν για να φέρουν επενδύσεις, δηλαδή θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, όπως τους σιδηροδρόμους, κυρίως το λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ και ακόμη στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας σε όλη την έκταση.
   […] Η αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ και η στρατηγικού χαρακτήρα απελευθέρωση της ενέργειας ασφαλώς θα γίνουν με προσοχή, με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο, με ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου ειδικά για την ενέργεια, με ιδιαίτερη προσοχή για τα ορυχεία, όπου θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης, όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς και με περιβαλλοντικές ρήτρες αντίστοιχες με ό,τι ισχύει στις άλλες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   […] Τρίτον, θα δώσουμε προτεραιότητα σε συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν, κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, ασφαλώς με την παρουσία δημόσιας αρχής εποπτείας και ελέγχου.
   […] Τέταρτον, θα γίνει αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Πέραν του Ελληνικού που ήδη προχωράει, θα δημιουργήσουμε επενδυτικό όχημα ειδικού σκοπού για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και παραμένει αναξιοποίητη και θα λάβουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες για να καθαρίσουν οι τίτλοι κυριότητας, να προσδιοριστούν οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης. […] (Βουλή 06.07.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News