Πώς θα αλλάξει ο δημόσιος τομέας και το πολιτικό σύστημα

8 Ιουλ 2012

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρόθεσή μας παράλληλα με την καταπολέμηση της ύφεσης είναι να αλλάξουμε άμεσα το πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση.

   […] Πρώτον, με άμεση πρωτοβουλία για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Δεύτερον, με πρωτοβουλία όλων μας για την τροποποίηση όσων ισχύουν περί βουλευτικής ασυλίας.
   […] Τρίτον, θα περιοριστεί η χρηματοδότηση των κομμάτων. Θα εξεταστούν προσεκτικά τα προνόμια των Βουλευτών και θα κοπούν όσα δεν είναι απολύτως απαραίτητα, όπως τα αυτοκίνητα και οι διπλές συντάξεις για τους νέους Βουλευτές. Τέταρτον, θα περιοριστούν οι σύμβουλοι ιδιαίτερα των Υπουργών. Πέμπτον, θα συγκροτηθεί ειδικό σώμα που θα εξετάσει το «πόθεν έσχες» στελεχών των κυβερνήσεων και αρχηγών κομμάτων από το 1974.
   […] Και όπου η δημιουργία περιουσίας δεν δικαιολογείται, θα υπάρξει πρόβλεψη για δήμευση. Έκτον, γίνεται προσπάθεια και θα το πετύχουμε ώστε οι συντάξεις να βγαίνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο. […] Έβδομον, θα υπάρξει άμεση αναμόρφωση των κανόνων του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ». […] Όγδοων, η καταπολέμηση της ακρίβειας με κάθε πρόσφορο μέσο, σπάσιμο των καρτέλ, έλεγχος ενδοομιλικών συναλλαγών, ηλεκτρονική αγορά αγροτικών προϊόντων και δημοπρατήρια. […] Ένατων, άμεση ανακούφιση των δανειοληπτών, ώστε οι δόσεις τους να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματός τους. […] (Βουλή 06.07.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News