Τα βιοκαύσιμα οδηγούν στην παγκόσμια πείνα

1 Σεπ 2012

   Η ανάγκη για μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα καθιέρωσε τη χρήση των βιοκαυσίμων. Οι επικριτές τους τα θεωρούν υπεύθυνα για τους λιμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.

   Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πετρέλαιο κίνησης μπορεί να περιέχει από 5 - 10% αιθανόλη. Από το 2011 η αμφιλεγόμενη βενζίνη Ε10, με 10% περιεκτικότητα σε φυτικά λάδια, είναι διαθέσιμη στη Γερμανία. Το αντίστοιχο ποσοστό περιεκτικότητας στην Ελλάδα είναι έως 7%.
   Η γερμανική κυβέρνηση, παρά την ισχυρή κριτική που δέχτηκε, ενέκρινε τη χρήση της, με στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΕΕ για μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στους δρόμους. Πρόκειται για μία κίνηση όχι απαραίτητα οικονομικότερη, η οποία όμως ανεξαρτητοποιεί την παραγωγή καυσίμων κατά ένα μικρό ποσοστό από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
   Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ ζητά να σταματήσει η παραγωγή των καυσίμων φυτικής προέλευσης, κερδίζοντας την υποστήριξη περιβαλλοντικών οργανώσεων. «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με ορισμένους πρόσθετους περιορισμούς στην παραγωγή βιοκαυσίμων σε Γερμανία και Αμερική θα οδηγηθούμε σε εξωφρενικές αυξήσεις στις σοδειές», δήλωσε ο γερμανός υπουργός.
(Πηγή: DW)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News