Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ‘90

17 Σεπ 2012

   «Στην αρχή της δεκαετίας του '90, για μια σύντομη περίοδο είχαμε μια φιλελεύθερη, κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να αλλάξει την οικονομία, και να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στη Γαλλία η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

   «Φταίμε εμείς οι πολιτικοί γι αυτό; Σίγουρα. Η Ελλάδα όπως ξέρετε είχε 12 θεούς. Οι πολιτικοί εφεύρεσαν το 13ο θεό. Τον θεό του πολιτικού κόστους. Αυτόν τον θεό τον φοβόμασταν περισσότερο εμείς οι πολιτικοί», συμπλήρωσε η βουλευτής, στα πλαίσια ομιλίας σε επιχειρηματικό φόρουμ, για το μέλλον της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή κρίση που διοργανώνεται στη Γαλλία.
   «Στην αρχή της δεκαετίας του '90, για μια σύντομη περίοδο είχαμε μια φιλελεύθερη, κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να αλλάξει την οικονομία, και να περάσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αυτή την κυβέρνηση όμως, οι Έλληνες την άλλαξαν γρήγορα, γιατί είναι πάντοτε πιο ωραίο να ακολουθείς εκείνους που σου λένε ότι υπάρχει τρόπος να βρεις λεφτά.
   Μετά η Ελλάδα μπήκε στην ζώνη του Ευρώ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ότι το κράτος μπορούσε να δανειστεί όσα χρήματα ήθελε, υπό τις ίδιες συνθήκες και με τα ίδια επιτόκια με την Γερμανία. Και καμία ευρωπαϊκή αρχή, καμία ιδιωτική τράπεζα δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται αυτό. Και μετά ήρθε η κρίση».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News