Επιτέλους online σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

17 Σεπ 2012

   Δεν είναι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης κακές. Υπάρχουν και μερικές που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει εδώ και δεκαετίες. Ένα συγκεντρωτικό σύστημα φορολόγησης, το οποίο θα βοηθά το πραγματικό εμπόριο και τη φορολογική λειτουργία. Πρόκειται για μία θετική κίνηση.

   Ένα βήμα λοιπόν πριν από τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXISnet, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ήδη βρίσκονται στη τελική ευθεία οι διαδικασίες, ωστόσο το μοναδικό πρόβλημα που προκύπτει, είναι η έλλειψη της κατάλληλης υποδομής, καθώς θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ανάγκη για αγορά νέων ταμειακών μηχανών, που θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις.
   Το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet επανέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.
   Έτσι, θα γίνει εφικτό το υπουργείο Οικονομικών να βλέπει κάθε ταμειακή ροή σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διευκολύνει να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News