Το κράτος έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα μας τα προσωπικά δεδομένα

15 Σεπ 2012

   Οι διασταυρώσεις του υπ. Οικονομικών ξεκινούν έχοντας ως δεδομένα πολλά στοιχεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν απόρρητα. Έτσι, το κράτος υποχρεώνει τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρίες ακόμα και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να δίνουν τα προσωπικά μας στοιχεία ελεύθερα.

   Επομένως, το κυνήγι ξεκινά από τις εταιρίες πιστωτικών καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών πιστωτικών καρτών, για στοιχεία που αφορούν στις συναλλαγές καρτών που έχουν εκδοθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
   Από τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών πρέπει να έχουν γνωστοποιηθεί όλα τα στοιχεία που αφορούν σε: α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, β) υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν, γ) κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.
   Από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες τα στοιχεία των πελατών τους και το ποσό των ασφαλίστρων που κατέβαλε καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία τα οποία πρέπει να διαβιβάσουν στοιχεία που αφορούν στις υποχρεωτικές εισφορές των εργαζομένων.
   Τέλος από τις εταιρίες τηλεφωνίας, ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος όλα τα στοιχεία που αφορούν σε αριθμούς παροχής, ύψος λογαριασμών, ποσά που καταβλήθηκαν από τους πελάτες τους, τον ΑΦΜ κτλ.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News