Ο Στουρνάρας, η Αργεντινή και το διαπλανητικό δάνειο

3 Σεπ 2012

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών): Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε ένα δρόμο διαφορετικό απ’ αυτόν, κύριε Λαφαζάνη. Πολύ ωραίες οι ρητορικές κορώνες σας, αλλά μπορείτε να μου πείτε πού θα μπορούσαμε να στραφούμε εκτός από την Ευρωζώνη, για να έχουμε λύση στο πρόβλημα;

   Ποιος θα μας δάνειζε 240 δισεκατομμύρια ευρώ συν 140 που έχει πάρει το τραπεζικό σύστημα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να σωθούμε; Πού θα βρισκόμασταν σήμερα, αν δεν είχαμε αυτά τα 400 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ; Θα είμαστε πίσω από το 1950, αν υπολογίσετε τι θα συνέβαινε στο ΑΕΠ, αν δεν είχαμε τα λεφτά αυτά.
   Έχετε κάποια λύση να μας πείτε, κάποια χώρα, κάποιον άλλον πλανήτη που θα μας δάνειζε 340 δισεκατομμύρια ευρώ, για να ζήσουμε; Το επίπεδο του ελληνικού λαού σαφώς έχει πέσει. Δεν έχει πέσει, όμως, δραματικά, δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τόσο μεγάλη μείωση στο βιοτικό μας επίπεδο. Πραγματικά, πείτε μου εάν έχετε εσείς κάποια άλλη λύση. Ποιος θα μας έδινε 340 δισεκατομμύρια ευρώ; […] (Βουλή 31.08.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News