Το Βήμα: Πώς απετράπη στρατιωτικό πραξικόπημα πέρυσι τον Οκτώβριο

1 Οκτ 2012

   «Το πραξικόπημα που δεν έγινε» πέρυσι τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση Παπανδρέου που ουσιαστικά το απέτρεψε - χρονικά λίγο πριν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και παραδώσει τη θέση του στον Λουκά Παπαδήμο. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα που ετοιμαζόταν στην Ελλάδα.

   Σύμφωνα με την εφημερίδα τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τα εξής: Η περσινή στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που ματαιώθηκε έπειτα από εισβολή δεκάδων πολιτών στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.
   Οι έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και η απόπειρα τμήματος των Ευελπιδων να παρελάσουν παρά τις αντίθετες εντολές των ανωτέρων τους. Είχαν προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα, πάλι στη συμπρωτεύουσα αποδοκιμασίες και προπηλακισμοί υπουργών της τότε κυβέρνησης. Λίγες ημέρες αργότερα, την 1η Νοεμβρίου, το ΚΥΣΕΑ προχωρά σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών και των τριών Όπλων.
   Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν εξήγησε ποτέ πειστικά εκείνες τις μαζικές αποστρατείες αλλά πολλές ήταν οι συζητήσεις της περιόδου ότι με αυτές απετράπησαν κινήσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης.


Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News