Μία χαριτωμένη ιστορία από τον υπ. Γιάννη Στουρνάρα

24 Νοε 2012

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (Υπουργός Οικονομικών): […] Θα σας πω μια ιστορία η οποία είναι χαριτωμένη σήμερα, την εποχή εκείνη δεν ήταν καθόλου. Δημοσιεύθηκε στους New York Times το 1930 και ξαναδημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες.

   Όταν έγινε η Μπολσεβίκικη Επανάσταση είπαν στον Λένιν σύμβουλοί του να διαγράψουν εξωτερικό χρέος. Καλεί λοιπόν, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της νέας Σοβιετικής Ένωσης και τον ρώτησε πότε δημιουργήθηκε το εξωτερικό χρέος. Αυτός του είπε επί Τσάρου. Είπε και ο Λένιν λοιπόν: «Άρα, το χρέος διαγράφηκε γιατί πέθανε με τους Τσάρους».
   Το επόμενο διάστημα όμως οι ξένοι στρατοί περικύκλωναν τη Μόσχα. Είπε ο Λένιν ένα πρωί «τα κανόνια μας δεν ακούγονται». Του είπαν ότι δυστυχώς, αγοράζαμε τα βλήματα από μια χώρα και σήμερα δεν έχουμε το ξένο συνάλλαγμα για να αγοράσουμε βλήματα από τη χώρα αυτή, γιατί διαγράψαμε το χρέος της. Και είπε: «Για φωνάξτε τις ξένες τράπεζες για να συμβιβαστούμε». Αυτή είναι σήμερα μια χαριτωμένη ιστορία. Τότε, όμως δεν ήταν. […] (Βουλή 24.10.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News