Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλά αποκλειστικά στο euronews (Πρώτο μέρος)

25 Ιαν 2013

   Στη δημοσιογράφο του Euronews, Γκαρντένια Τρετζίνι, μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της αποκαλυπτικής συνέντευξης.


Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε εισήλθατε στην πολιτική το 1994. Εγκαταλείψατε το 2011 και επιστρέψατε το 2012. Γιατί επιστρέφετε;
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Επιστρέφω γιατί, όπως ακριβώς συνέβη και το 1994, η χώρα μου βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο κίνδυνος συνίσταται στο ότι η αριστερά θα κυβερνήσει τη χώρα. Δυστυχώς η αριστερά δεν έχει δημοκρατικές ρίζες, αλλά προέρχεται από την κομμουνιστική ιδεολογία. Εκείνη την εποχή ονομαζόταν Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Από τότε έχει αλλάξει πολλές φορές ονόματα και σήμερα λέγεται Δημοκρατικό Κόμμα. Όμως τα μέλη του είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές του παρελθόντος.

Δημοσιογράφος: Δεν είναι αρκετό να επικαλείστε το φάντασμα της αριστεράς για να κερδίσετε τις εκλογές. Τί καινούριο προτείνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι;
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο όμως δεν θα μπορούσα να σας εξηγήσω τόσο γρήγορα…

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν επωφεληθήκατε όλα αυτά τα χρόνια στην εξουσία για να μειώσετε τους φόρους;
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Γιατί η Ιταλία έχει δύο μειονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η ψήφος των Ιταλών είναι ιδιαίτερα κατακερματισμένη, δεν βρισκόμαστε σε ένα διπολικό σύστημα όπου υπάρχει μία δεξιά, μία αριστερά, οι δημοκρατικοί και οι ρεπουμπλικάνοι. Οι Ιταλοί ψηφίζουν για πολλά μικρά κόμματα. Για να κυβερνήσει κάποιος πρέπει να έχει την στήριξη ενός συνασπισμού όπου υπάρχει το κύριο κόμμα, το Δημοκρατικό κόμμα από την αριστερά, και το κόμμα της Ελευθερίας του Λαού, το δικό μου κόμμα, από την δεξιά. Όμως ο συνασπισμός πρέπει να περιλαμβάνει κι αυτά τα μικρά κόμματα δεν ενδιαφέρονται πάντα για τα συμφέροντα της χώρας παρά μόνο για τα δικά τους συμφέροντα, κάτι τελικά που μεταφράζεται στο προσωπικό συμφέρον των αρχηγών τους.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News