Τσίπρας: Έπεισα τους Βραζιλιάνους να πουν όχι στο ΔΝΤ

25 Ιαν 2013

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου): […] Όπως βεβαίως κατηγορήθηκε και το γεγονός ότι βρέθηκα να συναντώ ηγέτες σημαντικών χωρών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

   Μάλιστα κατάφερα να πείσω την Πρόεδρο της Βραζιλίας, μιας χώρας που είναι η πέμπτη χώρα στην παγκόσμια οικονομία, να ψηφίσει αποχή στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αφορά τη βοήθεια στη χώρα, ένα πρόγραμμα όμως που όλοι γνωρίζουν ότι είναι αδιέξοδο. Τα καταφέραμε, αλλά δεν σταθήκαμε εκεί.
   Βρεθήκαμε και μπροστά στα σκαλοπάτια του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Μήπως και εκεί άραγε πήγαμε για να πείσουμε τον κ. Σόιμπλε να σταματήσει τη βοήθεια; Βεβαίως, αυτό ενοχλεί όχι γιατί βρεθήκαμε και συναντήσαμε έναν πολιτικό μας αντίπαλο, αλλά γιατί είχαμε τη χαρά και την τιμή να είμαστε οι μόνοι που βρεθήκαμε απέναντι σε έναν αξιωματούχο της γερμανικής Κυβέρνησης και του είπαμε ότι εκκρεμότητες δεν έχει μόνο η Ελλάδα προς τη Γερμανία, αλλά και η Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση με το κατοχικό δάνειο. Αυτό ενοχλεί. […] (Βουλή 17.01.2013)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News