Παπαρήγα: Εμείς αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δεν το αποκαλούμε μνημονιακό

17 Ιαν 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): […] Εμείς αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δεν το αποκαλούμε μνημονιακό όχι ότι δεν είναι αλλά γιατί η λογική και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου αυτού δεν αλλάζει. Αλλάζει η βαρβαρότητα των μέτρων.

   Δεν αλλάζει με το πώς διαμορφώνονται τα φορολογικά νομοσχέδια από καταβολής συστήματος. Να πάμε από τη Μεταπολίτευση και μετά. Η λογική είναι αυτή. Εγώ πρέπει να πάρω από το λαό ό,τι τελευταίο του έχει μείνει στην τσέπη για να διαμορφώσω τα έσοδα του κράτους, για να πληρώνω τον κρατικό μηχανισμό, να πληρώνω τους υπαλλήλους του κράτους, όλους τους σχετικούς μηχανισμούς του, να πληρώνω τοκοχρεολύσια κλπ, αν μου μείνει και κάτι να το επιστρέφω στο μεγάλο κεφάλαιο -και αυτό καλό είναι- και να δίνω και ένα ποσό, που έμπαινε συνεχώς μειούμενο, για τις λεγόμενες κοινωνικές ανάγκες.
   Με αυτό το νομοσχέδιο επίσης υπάρχει και καινοτομία. Συνήθως η πάγια τακτική ήταν να ανεβαίνουν οι έμμεσοι φόροι. Ο συσχετισμός στην Ελλάδα άμεσων και έμμεσων φόρων ήταν καταλυτικός. Οι έμμεσοι φόροι ήταν δυσβάσταχτοι για το λαό. Ήταν χαράτσωμα μεγάλο. Τώρα έχουμε άνοδο και των έμμεσων και των άμεσων φόρων.
   Φορολογείτε είδη πρώτης ανάγκης. Και τα είδη αυτά μετά τα βγάζετε από τις αποδείξεις -δεν είναι καινούργια, βέβαια, επιλογή- που πρέπει να φέρουμε στην εφορία και μας υποχρεώνετε να φέρνουμε αποδείξεις που να αντιστοιχούν στο 25% των εσόδων μας. […] (Βουλή 11.01.2013)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News