Ο Τσίπρας έκανε ιδιαίτερα στους Γερμανούς

17 Ιαν 2013

   Συνέντευξη τύπου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, στις 15.01.2013. «Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γερμανοί πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για την ελληνική κρίση και να συνειδητοποιήσουν ότι τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν αποτύχει και ότι οι γερμανοί πολίτες φορολογούνται για να δίνονται χρήματα που καλύπτουν τις τρύπες των ελληνικών τραπεζών.

   Την ίδια στιγμή, που οι έλληνες κροίσοι, οι κάτοχοι πλούτου στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν συστηματικά και βγάζουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και της Γερμανίας ή τώρα τελευταία μαθαίνουμε ότι τα εναποθέτουν και σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και προσοδοφόρα επενδυτική διαδικασία αγοράς ακινήτων στην Γερμανία και ειδικότερα στο Βερολίνο.
   Θέλουμε ο γερμανικός λαός να μάθει την αλήθεια και να μάθει κυρίως δυο πράγματα. Πρώτον, ότι η αιτία της κρίσης δεν ήταν οι τεμπέληδες έλληνες, αλλά αιτία της κρίσης ήταν το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με την ευλογία και την ανοχή του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβέρνησαν και με την ανοχή της ευρωπαϊκής και γερμανικής ηγεσίας. Διότι, οι γερμανικές αρχές έχουν στοιχεία και γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα έχουν δωροδοκηθεί, ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι διαπλεκόμενα με την οικονομική εξουσία στην οποία δίνουν το δικαίωμα να έχει μια διαρκή φορολογική ασυλία».
   «Η δεύτερη αλήθεια που θέλουμε να μάθουν οι γερμανοί πολίτες είναι ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τρία χρόνια τώρα στην Ελλάδα δεν είναι μονάχα απάνθρωπο, αλλά και αναποτελεσματικό και αδιέξοδο. Δεν βγαίνει. Έχει αναθεωρηθεί δυο φορές, ακριβώς γιατί απέτυχε και είναι απολύτως σίγουρο ότι θα αποτύχει και η τρίτη αναθεώρηση που έγινε πρόσφατα.
   Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε όλοι και να βρούμε τρόπο ώστε τα χρήματα που δίνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι να μην πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News