Λευκός Οίκος: Ο Ομπάμα θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στην Αμερική

28 Μαρ 2013

Ένα άκρως σημαντικό έγγραφο δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος. Η συγκεκριμένη απόφαση, με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2013, αφορά τις προθέσεις του Προέδρου της Αμερικής, για αύξηση του κατώτατου μισθού, ως ανταμοιβή για την εργασία που προσφέρει κάθε εργάτης της χώρας του.
   Το σχέδιο του Ομπάμα θέλει να ενδυναμώσει τη μεσαία τάξη, δημιουργώντας μία Αμερική που θα μαγνητίζει τις επενδύσεις και το ενδιαφέρον για εργασία. Η Αμερική θα παρέχει σε κάθε εργάτη, όλα εκείνα τα στοιχεία know how, ώστε να είναι μέγιστα αποδοτικός.
   Ο Πρόεδρος πιστεύει πως κανένας εργάτης που δουλεύει fulltime, δεν πρέπει να αμείβεται με μικρούς μισθούς, γεγονός που τους οδηγεί στη φτώχεια. Σήμερα, όπως επισημαίνει ο Λευκός Οίκος, η ελάχιστη κατά μέσο όρο αμοιβή στην Αμερική είναι 14,500 δολάρια ετησίως, ποσό με το οποίο δε μπορεί να ζήσει μία οικογένεια αξιοπρεπώς.
   Η αύξηση του κατώτατου μισθού επομένως είναι επιβεβλημένη, με τον πρόεδρο να καλεί το κογκρέσο να στηρίξει τις ιδέες του, για αύξηση στα 9 δολάρια την ώρα, από 7,25 που είναι σήμερα, έως το 2015. Το όφελος θα το λάβουν άμεσα πάνω από 15 εκατομμύρια εργάτες.

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News