Με δελτίο τύπου (8.3) απαντά ο ΕΦΕΤ, στην προσπάθειά του για
μεγαλύτερη προσοχή ως προς τις συνθήκες υγιεινής στα συσσίτια και στις μονάδες
διανομής τροφίμων. Πρόκειται για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε
απασχολούμενους και εθελοντές, σε συσσίτια και μονάδες διανομής τροφίμων για
απόρους, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
Η διεξαγωγή των
σεμιναρίων κατάρτισης αποτέλεσε πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ, αντιλαμβανόμενος την
ανάγκη για ανάληψη δράσης για τη διασφάλιση της παροχής ασφαλών και ποιοτικών
τροφίμων και γευμάτων στους συνανθρώπους μας που απευθύνονται σε συσσίτια για
την κάλυψη των καθημερινών τους διατροφικών αναγκών.
Τα συγκεκριμένα
προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε εθελοντές στοχεύουν ώστε να καλύψουν δύο
βασικούς άξονες εκπαίδευσης: πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και
ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ
στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις
ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.
Αξίζει να
επισημανθεί ότι όλα τα σεμινάρια κατάρτισης παρέχονται δωρεάν, μετά τη λήξη των
οποίων θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες, εκπαιδευομένους
χειριστές τροφίμων από τον ΕΦΕΤ ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου