Α. Γεωργιάδης: Πόσο πλήρωνε ο Καμμένος το μάγειρα στο σκάφος του

25 Απρ 2013

ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Βουλευτής ΝΔ): […] Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ξεκινήσω την ομιλία μου σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του κ. Πάνου Καμμένου και του στοιχείου που κατέθεσε για τη μισθοδοσία ενός Έλληνα μάγειρα ναυτικού στην ποντοπόρο ναυτιλία, γιατί αυτό προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον ως προς τον πυρήνα της σχετικής συζητήσεως.
   […] Θα ήταν χρήσιμο για τη συζήτηση, εάν θα μπορούσε ο κύριος Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μας καταθέσει, εάν έχει, κάποια μισθοδοσία από εκείνο το σκάφος που ήταν στα ελληνικά ύδατα, εκείνο το σκάφος που λεγόταν, νομίζω, «HELIATOR OF LONDON» και είχε διαχειριστή τον πατέρα του κ. Καμμένου. Άρα, κάποιο χαρτί θα έχει ο κ. Καμμένος, για να μας πει πόσο πλήρωνε το δικό του μάγειρα -«HELIATOR OF LONDON» το σκάφος- για να δούμε λίγο από την εγχώρια πιάτσα πόσα έπαιρνε ένας μάγειρας σε σκάφος.
   […] Μας κατέθεσε, λοιπόν, αφού είπε τα διάφορα με τα 1.100 ευρώ για να μπερδέψει λίγο τον τηλεθεατή που μπορεί να άκουγε -όχι εμάς φυσικά, τους συναδέλφους εδώ- ότι το σύνολο αυτών που παίρνουν είναι 3.614,23 ευρώ. Δηλαδή, ο μάγειρας στην ποντοπόρο ναυτιλία, με τις πάγιες υπερωρίες -το τονίζω, με τις πάγιες υπερωρίες, γιατί για όσους γνωρίζουν, μετά από την εκκαθάριση με τις πάγιες υπερωρίες, κάθε δύο-τρεις μήνες παίρνουν και επιπλέον υπερωρίες- παίρνει, σύμφωνα με το χαρτί που κατέθεσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 3.614,23 ευρώ.
   Υπενθυμίζω ότι στη ναυτιλία δεν είναι το ευρώ το νόμισμα της πληρωμής, του υπολογισμού, αλλά το δολάριο. Άρα, αν το μετατρέψουμε αυτό σε δολάρια, θα φτάσει περίπου τα 4.400 δολάρια.
   […] Επειδή αυτό δεν συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, ας επιστρέψουμε τώρα στον πραγματικό κόσμο: Την εποχή που στην Ελλάδα έχουμε ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν δουλειά με 400 και 450 ευρώ, ο Έλληνας μάγειρας παίρνει 4.500 δολάρια. Αυτό προασπίζεστε ορισμένοι. Για να καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε. […] (Βουλή 17.04.2013)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News