Γιαταγάνα: Γιατί κόπτεστε να σώσετε τις 4 τράπεζες; Με ποια κριτήρια;

18 Απρ 2013

ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ (Βουλευτής ΑΝΕΛΛ): […] Κύριε Υπουργέ, δε μας απαντήσατε πώς δικαιολογείται η Τράπεζα της Ελλάδος πριν από δυο μόλις χρόνια να έχει κρίνει ως βιώσιμο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να το πριμοδοτεί για την απόκτηση της ASPIS BANK, μιας επισφαλούς τράπεζας και ενάμισι χρόνο μετά να το χαρακτηρίζει μη βιώσιμο.
   Η πραγματική εξάρτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέρχεται στο χαμηλότερο ποσοστό - στο 24,1% - σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες που προστατεύετε και κόπτεσθε να σώσετε.
   Η Εθνική Τράπεζα εμφανίζει ποσοστό εξάρτησης 33,6%, η ALPHA BANK εμφανίζει ποσοστό εξάρτησης 51,2%, η Τράπεζα EUROBANK εμφανίζει ποσοστό εξάρτησης 54,7% και η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζει  ποσοστό εξάρτησης 66,9%.
   Ποια είναι τελικά τα κριτήριά σας, κύριε Υπουργέ; Ποια είναι τα κριτήρια τα δικά σας και κυρίως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος του κ. Προβόπουλου; Με ποια λογική σπεύσατε να σώσετε για άλλη μια φορά τις ιδιωτικές τράπεζες με τις τεράστιες επισφάλειες τους, την ίδια στιγμή που αποφασίσατε να καταστρέψετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση; […] (Βουλή 8.4.2013)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News