Φάκελος ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα που ονόμασαν αξιοποίηση: ΟΛΠ, ΟΛΘ

15 Απρ 2013

Το «Onus News» προχωρά στην παρουσίαση των σημαντικότερων κρατικών περιουσιακών στοιχείων, τα οποία και παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, προς πώληση και ρευστοποίηση. Πρόκειται για ένα ξεπούλημα σε χαμηλές τιμές, που σε περιόδους Οικονομικής Κρίσης προκαλούν τις αμφιβολίες.

   ΟΛΠ, ΟΛΘ, 10 Περιφερειακά Λιμάνια
   Το χαρτοφυλάκιο του Ελληνικού Κράτους περιλαμβάνει 12 λιμάνια με τη μορφή εταιριών περιορισμένης ευθύνης, ήτοι τα λιμάνια του Πειραιά (ΟΛΠ), της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), του Βόλου, της Ραφήνας, της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Κέρκυρας και της Καβάλας.
   Το Ελληνικό Κράτος κατέχει το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπόλοιπων λιμανιών. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του πλέον αρμόδιου τρόπου αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου των λιμανιών μέσω της δημιουργίας ομάδων λιμένων που μετέπειτα θα αποκρατικοποιηθούν μέσω μιας σειράς συναλλαγών.
   Το Ελληνικό Δημόσιο έχει διορίσει ως οικονομικούς συμβούλους την Morgan Stanley και την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκρατικοποίηση.
(Πηγή: ΤΑΙΠΕΔ)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News