GP Κίνας: Μεγάλος νικητής ο Fernando, έτοιμος για το double στο Μπαχρέιν την Κυριακή

17 Απρ 2013

O Alonso πήρε στη Σαγκάη τη νίκη για τη Ferrari. Πίσω του βρέθηκαν ο εντυπωσιακός Raikkonen, αλλά και ο Hamilton. Ο Fernando Alonso ήταν σαφώς ο καλύτερος το απόγευμα της Κυριακής στο Shanghai International Circuit, παίρνοντας μια εύκολη νίκη.
   Ο Lewis Hamilton παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την pole position, τερμάτισε στην 3η θέση. O Sebastian Vettel εκμεταλλεύτηκε τη διαφορετική στρατηγική για να τερματίσει στην 4η θέση. Ο Jenson Button κατάφερε να κερδίσει την 5η θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Paul di Resta, Romain Grosjean και Nico Hulkenberg.
   Κατά την καθαρή εκκίνηση του αγώνα, μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, όχι όμως και ο Kimi Raikkonen, ο οποίος έφυγε πολύ άσχημα και είδε να τον προσπερνούν και οι δύο Ferrari των Fernando Alonso και Felipe Massa, πέφτοντας στην 4η θέση. Ο αγώνας κύλισε ομαλά, παρά τα πολλά προσπεράσματα. Ο Alonso έκανε το τελευταίο pit stop του στον 41ο γύρο και επέστρεψε στην πίστα ακριβώς πίσω από τον Vettel, τον οποίο κατάφερε αμέσως να προσπεράσει. Έτσι κι αλλιώς άλλωστε ο Vettel ήταν υποχρεωμένος να κάνει άλλο ένα pit stop, για να βάλει τη μαλακή γόμα της Pirelli.
   Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο (19-21 Απριλίου) με το GP Μπαχρέιν.




Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News