Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία στους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδια διακοπών

18 Απρ 2013

Σύμφωνα με την Eurostat, οι Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία αποτελούν τους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό, από κατοίκους της ΕΕ των 27 για το 2011. Το 2011, οι κάτοικοι της ΕΕ έκαναν 1 δισεκατομμύρια ταξίδια διακοπών, εκ των οποίων περίπου το ένα τέταρτο ήταν τα ταξίδια έξω από τη χώρα κατοικίας.
   Εξετάζοντας αναλυτικότερα σε αυτά τα ταξίδια, η Ισπανία ήταν ο πρώτος ξένος προορισμός των κατοίκων της ΕΕ-27 το 2011 (13% του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών), ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γαλλία (9% και οι δύο). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τις διαδρομές που πραγματοποιούνται από κατοίκους της ΕΕ. Δεν περιλαμβάνουν τις διαδρομές που πραγματοποιούνται από μη μέλη της ΕΕ, κατοίκους στην ΕΕ.

   Οι Γερμανοί ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα
   Μεταξύ των κρατών μελών, ο μεγαλύτερος αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών για διακοπές το 2011 είχαν καταγραφεί από τους κατοίκους της Γερμανίας (73 εκατ. ευρώ ή 34% των ταξιδιών διακοπών), του Ηνωμένου Βασιλείου (44 εκ. ή 38%), της Γαλλίας (22 εκ. ή 11%) και της Ολλανδίας (16 εκ. ή 52%). Αυτά τα τέσσερα κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των εξερχόμενα ταξίδια διακοπών που πραγματοποιούνται από κατοίκους της ΕΕ 27.

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News