Asmussen: Πώς θα αποφύγουμε μία χαμένη Ευρωπαϊκή δεκαετία

8 Μαΐ 2013

Κατά την ομιλία του ο Jörg Asmussen, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, στη Σύνοδο Κορυφής του Economist της Ευρώπης, Λονδίνο 25 Απριλίου 2013, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αποφύγουμε μία χαμένη Ευρωπαϊκή δεκαετία, με ανεργία και στάσιμη ανάπτυξη.
   Διευκρίνισε ότι το ευρώ έχει ήδη σωθεί, θα επιβιώσει από αυτή τη κρίση, και θα βγει ισχυρότερη,  ενώ περισσότερες χώρες θα ενταχθούν στο ευρώ στο μέλλον. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα αφορούν το πώς να αποφύγουμε μια «χαμένη δεκαετία» της στάσιμης ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας. Πώς να ασχοληθούμε με ανθυγιεινές ισολογισμούς των τραπεζών. Πώς να απαντήσουμε στην κατανοητή απογοήτευση πολλών πολιτών οι οποίοι δε βλέπουν «φως στο τέλος του τούνελ».
   «Με άλλα λόγια, δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια οξεία ή τερματική ασθένεια, αλλά, όπως το ΔΝΤ σημείωσε πρόσφατα, ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει τον πόνο μας για τα επόμενα χρόνια, αν δεν το διορθώσουμε», πρόσθεσε.

   Για την ανεργία των νέων
   «Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: κάθε χάραξης πολιτικής στη ζώνη του ευρώ αντιλαμβάνεται ότι η διαδικασία αποκατάστασης της ισορροπίας εντός της ζώνης του ευρώ είναι επώδυνη. Μας ανησυχούν βαθύτατα τα επίπεδα της ανεργίας που βλέπουμε, ιδίως για τους νέους. Στην Ισπανία, περισσότερα από 5 σε 10 σήμερα, οι νέοι δε μπορούν να βρουν δουλειά. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν 6 στους 10. Αυτό είναι απαράδεκτο - και είναι επίσης επικίνδυνο».
(Πηγή: ΕΚΤ)

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News