Έγγραφο - φωτιά του ΕΣΡ προκαλεί έκρηξη αντιδράσεων

7 Μαΐ 2013

Ήταν αρχές Φλεβάρη, όταν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γνωστό ως ΕΣΡ, απέστειλε σχετική απόφαση προς όλα τα μέσα, ώστε να μην προβάλλουν «Σκηνές Εξαθλίωσης». Το έγγραφο έβαλε φωτιά στα ΜΜΕ, που ακόμα και σήμερα παραμένουν ανεξάρτητα.
   Την πιο δυνατή αντίδραση διά ραδιοφώνου, έκανε όπως φαίνεται ο δημοσιογράφος και εκδότης, Νίκος Χατζηνικολάου. Η εκπομπή του στον Real FM (δες στο τέλος του άρθρου) ξεκίνησε αναφερόμενος στη λογοκρισία του ΕΣΡ, αναρωτώμενος εάν πρέπει να υπάρξει και μία ερμηνευτική εγκύκλιος για το ποια θεωρείται σκηνή εξαθλίωσης και ποια όχι. Όπως επισημαίνει άλλωστε, καθημερινά λαμβάνει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ως αποτέλεσμα της πολυφωνίας του Real FM.
   Η εκρηκτική ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού, ξεκινά με τον Γιώργο Τράγκα, συνεχίζει με τον Νίκο Χατζηνικολάου και ολοκληρώνεται με την Ελληνοφρένεια, του Θύμιου Καλαμούκη και του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη. Αυτές οι τρεις εκπομπές βρίσκονται στο στόχαστρο του ΕΣΡ, αλλά και πολλών άλλων ΜΜΕ, καθώς ήδη ο σταθμός βρίσκεται στην κορυφή της ακροαματικότητας.
   Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει λόγο όπως φαίνεται, όμως οι «Σκηνές Εξαθλίωσης» σίγουρα δεν προκλήθηκαν από το ραδιόφωνο, αλλά από τις κυβερνήσεις. Τα συσσίτια, οι 3.000 αυτοκτονίες και οι άστεγοι δεν ήλθαν από μόνα τους. Η μνημονιακή πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, έφεραν τη χώρα εδώ που τη βρίσκουμε σήμερα.

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News