Ταμήλος: Περιμένουμε τον Ιούνιο για να φύγουμε από το Μνημόνιο

21 Μαρ 2014

ΜΙΧΑΗΛ ΤΑΜΗΛΟΣ (Βουλευτής ΝΔ): [...] Όλοι περιμένουμε να πάρουμε την επόμενη δόση, να φτάσουμε επιτέλους στον Ιούνιο, να μπορέσουμε να φύγουμε από αυτό το δυσβάσταχτο Μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε εδώ και τρία χρόνια περίπου και πρέπει να έχει ένα τέλος αυτή η ιστορία.
   Οι θυσίες των Ελλήνων είναι πολύ μεγάλες και κανένας δεν θα ήθελε να πάνε χαμένες. Στην προσπάθεια αυτή συμφωνήσαμε ότι πρέπει να περιοριστεί και να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας και να αξιολογηθούν εκ νέου τα εκατοντάδες νομικά πρόσωπα που κατά καιρούς ιδρύθηκαν και αποτελούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
   Η χώρα μας, την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης, από το 1974 μέχρι το 2008, απέκτησε έναν πολυπλόκαμο κρατικό τομέα, στη δημόσια διοίκηση, στην παραγωγή, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση και όπου μπορεί κανείς να φανταστεί. Η δαπάνη λειτουργίας αυτού του τεράστιου και πολυπλόκαμου κρατικού μηχανισμού ήταν τεράστια. Κονδύλια πάνω από 17 δισεκατομμύρια το χρόνο απορροφούσε από τον κρατικό Προϋπολογισμό, για να συντηρηθεί αυτός ο τομέας.
   Τότε, λοιπόν, είχαμε τα δανεικά και από τα δανεικά συντηρούσαμε τον κρατικό τομέα. Σήμερα τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν, επομένως δεν μπορεί να συντηρηθεί αυτός ο τεράστιος κρατικός τομέας. Η νέα οικονομική πραγματικότητα, αλλά και η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτάσσουν την επανεξέταση της δομής του ευρύτερου κράτους. Είναι μονόδρομος που πρέπει να βαδίσουμε με τη μέγιστη συναίνεση, χωρίς αδικίες και διωγμούς υπαλλήλων. [...] (Βουλή 12.3.2014)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News