Public: Υπέρ διατήρησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου

28 Μαρ 2014

Σε επιστολή του, ο CEO των Public εκτιμά ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον κλάδο του βιβλίου θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ προτείνει ανάληψη πρωτοβουλιών και δεσμεύσεων για να μειωθούν οι τιμές.
   Ανοιχτή επιστολή στην οποία τάσσεται ανοιχτά υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής του βιβλίου δημοσιοποίησε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, διευθύνων σύμβουλος των Public. Παράλληλα, στην επιστολή εκτιμά ότι οι προωθούμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ προτείνει ανάληψη πρωτοβουλιών και δεσμεύσεων για να μειωθούν οι τιμές.
   Όπως αναφέρει η επιστολή, «τασσόμαστε ανοιχτά υπέρ της διατήρησης της ενιαίας τιμής, με την πεποίθηση ότι ο νόμος διαφυλάσσει τα δικαιώματα των δημιουργών, ενισχύει την πολυφωνία των τίτλων, προστατεύει την «πολύπαθη» αγορά εκδοτών βιβλίου, αλλά και τον καταναλωτή. Την άποψη αυτή, ενισχύει η εμπειρία της πλειοψηφίας των Ευρωπαϊκών αγορών όπου και ισχύει ο σχετικός νόμος.
   Το βιβλίο είναι πολιτισμός και δεν πρέπει να αποτιμάται μόνο με όρους ελεύθερης αγοράς. Θεωρούμε ότι η όποια απόπειρα εξίσωσής του με άλλα καταναλωτικά αγαθά υποβιβάζει το ρόλο του και υπονομεύει την πολιτιστική του αξία.
   Πιστεύουμε ότι η κατάργηση της ενιαίας τιμής θα δημιουργήσει «αβάσταχτες» συνθήκες ανταγωνισμού που θα βλάψουν πρωτίστως τους εκδοτικούς οίκους, δευτερευόντως τους συγγραφείς, και τέλος τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία. Σε κάθε περίπτωση το βέβαιο είναι ότι θα βλάψει τον κλάδο του βιβλίου συνολικά, καθώς και τον πολιτισμό της χώρας μας.
(Πηγή: euro2day.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News