Η γκάφα των Κινέζων «κόντυνε» τον αγώνα

21 Απρ 2014

Όσοι παρακολουθούσαν το Κινεζικό GP το πρωί της Κυριακής άκουσαν με απορία τον Lewis Hamilton να λέει στην ομάδα του μέσω ασυρμάτου ότι είδε την καρό σημαία στο τέλος του 55ου γύρου ενώ γνώριζε καλά, όπως όλοι, ότι ο αγώνας στη Σαγκάη διαρκεί 56 γύρους.
   Ο Βρετανός της Mercedes φυσικά αγνόησε την πρόωρη καρό σημαία και οδήγησε κανονικά μέχρι τον τερματισμό.
   Η ανυπομονησία του Κινέζου όμως, που κούνησε πρόωρα την καρό σημαία, προβλέπεται από τους κανονισμούς. Σύμφωνα με το Άρθρο 43.2, «Αν για οποιοδήποτε λόγο το σινιάλο για το τέλος του αγώνα (σ.σ. η καρό σημαία) δοθεί προτού το μονοθέσιο που προηγείται συμπληρώσει τον προκαθορισμένο αριθμό γύρων, ή αν ο προαπαιτούμενος χρόνος έχει συμπληρωθεί, ο αγώνας θα θεωρείται ολοκληρωμένος όταν το μονοθέσιο που προηγείται πέρασε τη γραμμή προτού δοθεί το σινιάλο».
   Αυτό σημαίνει, ότι το τελικό αποτέλεσμα του GP Κίνας είναι η κατάταξη των μονοθεσίων στο τέλος του 54ου γύρου, δηλαδή δύο γύρους πριν από το κανονικό τέλος. Ωστόσο, η γκάφα αυτή δεν έφερε σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη, εκτός από τη 17η θέση, καθώς το προσπέρασμα που σημείωσε στον τελευταίο γύρο ο Kobayashi στον Bianchi, το οποίο είναι σαν να μην έγινε ποτέ.
(Πηγή: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News