GP Κίνας: Ψάχνοντας τον τρίτο (και) στη Σαγκάη

21 Απρ 2014

Άλλη μία εύκολη νίκη κατέκτησε στο GP Κίνας ο Lewis Hamilton, με την απόλυτη ανωτερότητα της Mercedes να φέρνει για τρίτο αγώνα στη σειρά το 1-2 στην ομάδα, καθώς ο Nico Rosberg, παρά την κακή εκκίνηση, πήρε τη 2η θέση.
   Ο Fernando Alonso με την 3η θέση πήρε το πρώτο βάθρο της Ferrari για φέτος. Ύστερα από άλλη μία ενδοοικογενειακή κόντρα, ο Daniel Ricciardo πήρε την 4η θέση μπροστά από τον Sebastian Vettel και το κλίμα στη Red Bull δεν φαίνεται να βελτιώνεται. Ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Sergio Perez και Daniil Kvyat.
   Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Lewis Hamilton ξεκίνησε πολύ καλά και έστριψε χωρίς πρόβλημα πρώτος, αλλά πίσω του λίγες θέσεις έμειναν όπως ήταν στο grid. Οι Vettel και Alonso ξεκίνησαν καλά και έστριψαν 2ος και 3ος αντίστοιχα, με τον Ricciardo να μένει στην 4η θέση. Καλά ξεκίνησε και ο Massa, ο οποίος ύστερα από μια επαφή με τον Alonso πήρε την 5η θέση. Πολύ κακή εκκίνηση έκανε ο Nico Rosberg, ο οποίος είχε και επαφή με τον Bottas και στο τέλος του πρώτου γύρου βρισκόταν στην 7η θέση, ενώ ο Kimi Raikkonen κατάφερε μόνο να φτάσει μέχρι τη 10η θέση.
   Στους πρώτους γύρους ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε τη σαφή ανωτερότητα της Mercedes και απομακρυνόταν με καταιγιστικό ρυθμό από τους υπόλοιπους, ενώ ανάμεσα στους Vettel και Alonso η διαφορά έμενε σταθερή λίγο πάνω από 1 δευτερόλεπτο. Στους πρώτους γύρους του αγώνα εγκατέλειψε ο Adrian Sutil, παρκάροντας το μονοθέσιό του στο γκαράζ της Sauber.
   Σιγά-σιγά ο Nico Rosberg άρχισε να κερδίζει θέσεις και ανέβηκε στην 5η θέση, προσπερνώντας τους Hulkenberg και Massa ενώ και ο Bottas από πιο πίσω ανέβαινε στην κατάταξη και είχε φτάσει 8ος, μπροστά από Grosjean και Raikkonen.
   Κερδισμένος από τα pit stop ήταν σαφώς ο Fernando Alonso, ο οποίος μετά τα pit stop βρέθηκε μπροστά από τον Sebastian Vettel, στη 2η θέση του αγώνα. Ο Rosberg έφτασε εύκολα τον Vettel και τον πέρασε ύστερα από μια ωραία μάχη. Στη συνέχεια παίχτηκε άλλο ένα ενδοοικογενειακό επεισόδιο στη Red Bull. Ο Ricciardo έφτασε πίσω από τον Vettel και από τον ασύρματο είπαν στον Πρωταθλητή να κάνει στην άκρη για να περάσει ο Αυστραλός, που είχε πιο φρέσκα ελαστικά και μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα. Ο Vettel έκανε τελικά στην άκρη, όχι χωρίς δισταγμό, και έπεσε στην 5η θέση.
   Καλό αγώνα έκανε μέχρι τον 30ό γύρο ο Romain Grosjean, που βρισκόταν στη 10η θέση, αλλά ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Όσο προχωρούσε ο αγώνας ο Hamilton αύξανε όλο και περισσότερο τη διαφορά και ελάχιστα τον απασχολούσε τι γινόταν πίσω του. Ο Alonso ¨όμως άρχισε να νιώθει την απειλή του Nico Rosberg, ο οποίος αφού ξεμπέρδεψε με τον Vettel άρχισε να πλησιάζει τον Ισπανό, ο οποίος μπήκε στα pit για την τελευταία του αλλαγή ελαστικών στον 34ο γύρο.
   Στους τελευταίους γύρους οι δύο Mercedes έκαναν περίπατο μέχρι την καρό σημαία και έκαναν το 1-2, για τρίτο αγώνα στη σειρά. Ο Lewis Hamilton πήρε την 3η συνεχόμενη νίκη του και ο Nico Rosberg ήταν δίπλα του στο βάθρο. Για την 3η θέση τελικά δεν είχαμε σοβαρή μάχη, καθώς ο Fernando Alonso, με καλή διαχείριση των ελαστικών του, κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός για άλλον έναν αγώνα κέρδισε τον Sebastian Vettel και πήρε την 4η θέση, αφήνοντας τον Πρωταθλητή στην 5η. Ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Kimi Raikkonen, Sergio Perez και Daniil Kvyat.



   Για τον επόμενο αγώνα η F1 επιστρέφει στην Ευρώπη. Σε τρεις εβδομάδες, το 3ήμερο 9-11 Μαΐου θα διεξαχθεί το Ισπανικό GP στη Βαρκελώνη.
(Πηγή: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News