Δήλωση Eurogroup για την Ελλάδα

1 Απρ 2014

Το Eurogroup χαιρετίζει την ολοκλήρωση της τέταρτης αποστολής επανεξέτασης στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.
   Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες και σημειώνει με ικανοποίηση ότι η δημοσιονομική επίδοση είναι σε καλό δρόμο για να υπερβεί τους στόχους προγράμματος το 2013 και να τους συναντήσει το 2014, επιτρέποντας στην Ελλάδα να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση του χρέους και να αναλάβει μερικές εφάπαξ δαπάνες το 2014 για να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Ικανοποιητική πρόοδος έχει επίσης σημειωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
   Την ίδια στιγμή, η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να ενισχυθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup χαιρετίζει την ισχυρή δέσμευση των αρχών στην εφαρμογή ενός ευρέος φάσματος των προϊόντων (αγαθών και υπηρεσιών) της αγοράς και θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News