Formula 1 GP Μπαχρέιν: Νικητής ο Hamilton

7 Απρ 2014

Ύστερα από ένα Grand Prix Μπαχρέιν γεμάτο μάχες και προσπεράσματα, ο Lewis Hamilton έδωσε στη Mercedes την 3η φετινή της νίκη σε τρεις αγώνες και επιβεβαίωσε την κυριαρχία της.
   Για να φτάσει σε αυτήν τη νίκη ο Βρετανός έδωσε μάχες και στην πίστα και στη στρατηγική με τον Nico Rosberg, που συμπλήρωσε το 1-2 των ασημί βελών.
   Το καθοριστικό σημείο του αγώνα θα μπορούσε να είναι η εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας 15 γύρους πριν από το τέλος, λόγω ενός τρομακτικού ατυχήματος όταν ο Pastor Maldonado εμβόλισε τον Esteban Gutierrez.
   Σε εκείνο το σημείο ο Hamilton που βρισκόταν μπροστά ήταν υποχρεωμένος να βάλει τη μεσαία γόμα ενώ ο Rosberg στη 2η θέση μπορούσε να βάλει τη μαλακή. Με τον Paddy Lowe όμως να βγαίνει στον ασύρματο και να τονίζει στους οδηγούς του την ανάγκη να τερματίσουν και οι δύο και να εξασφαλίσουν το 1-2, ο Hamilton έφτασε πρώτος μέχρι την καρό σημαία με τον Rosberg να ακολουθεί. O Rosberg βέβαια δεν έπεσε αμαχητί. Μέχρι να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα ήταν αμέτρητες οι φορές που οι δύο ομόσταβλοι βρέθηκαν δίπλα-δίπλα.
   Ο Sergio Perez έκανε μια σπουδαία εμφάνιση με το μονοθέσιο της Force India και παρότι το SC δεν τον ευνόησε, κατάφερε να φτάσει μέχρι την 3η θέση και να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Για να το κάνει αυτό, και ο Μεξικανός έδωσε πολλές μάχες με τον Nico Hulkenberg, τον οποίο κράτησε πίσω του και τελικά στο τελευταίο κομμάτι δεν απειλήθηκε. Ο Hulkenberg μάλιστα δεν κράτησε καν την 4η θέση και τερμάτισε 5ος.
   Ανάμεσα στις δύο Force India βρέθηκε ο εξαιρετικός και σε αυτόν τον αγώνα Daniel Ricciardo. Παρότι ξεκίνησε από τη 13η θέση, εκμεταλλεύτηκε όλες τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και εκμεταλλευόμενος και τη στρατηγική τερμάτισε 4ος.
   Το σημαντικότερο σημείο του αγώνα για τον Αυστραλό ήταν η στα ίσια μάχη του με τον Sebastian Vettel και η καθαρή επικράτησή του επί του Πρωταθλητή. Ο Vettel, που γενικά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, κατάφερε να τερματίσει τελικά 6ος, αφού άντεξε στην ασφυκτική πίεση που του άσκησε στους τελευταίους γύρους ο Felipe Massa.
   Για τη Williams ήταν ένας αγώνας με πολλά πρόσωπα. Σε άλλα σημεία του έμοιαζαν φαβορί για τη διεκδίκηση του βάθρου και σε άλλα έμεναν πιο πίσω. Γενικά, έδειξαν να χρειάζονται δουλειά στη διαχείριση των ελαστικών ενώ στο Μπαχρέιν δεν ευνοήθηκαν από το SC. Ο Felipe Massa τερμάτισε 7ος και ο Valtteri Bottas 8ος, με τις προοπτικές της ομάδας να φαντάζουν ρόδινες.
   Πίσω από τις Williams τερμάτισαν, επίσης σε σχηματισμό οι δύο Ferrari, που έκλεισαν τη βαθμολογούμενη 10άδα. Ήταν μια χλομή εμφάνιση από τα δύο κόκκινα μονοθέσια, με τους Alonso και Raikkonen να μη δείχνουν να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από αυτό που πήραν καθώς όποτε βρέθηκαν υπό πίεση τις περισσότερες φορές έχασαν τις θέσεις τους.
   Πολύ άσχημα εξελίχθηκε ο αγώνας για τη McLaren, που είδε αμφότερους τους Jenson Button και Kevin Magnussen να εγκαταλείπουν λόγω μηχανικών προβλημάτων - και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Force India έχασαν τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από την ινδική ομάδα.



   Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας υπό το φως των προβολέων στην πίστα του Sakhir. Η Mercedes ήταν πολύ μπροστά από όλους αλλά υπήρχε αγωνία και μάχες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με τη 2η θέση του ο Rosberg διατήρησε την πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα Οδηγών με τον Hamilton στη 2η θέση ενώ η Mercedes έχει ήδη φτιάξει πολύ μεγάλη διαφορά από όλους. Επόμενος αγώνας το 3ήμερο 18-20 Απριλίου (Πάσχα) είναι το GP Κίνας.
(Πηγή: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News