Γ. Μουζάλας: Είμαστε έτοιμοι και για πιθανό κλείσιμο των συνόρων

10 Φεβ 2016

Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.


   Μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του Mega o κ. Μουζάλας τόνισε: «Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα. Θα είναι μονομερής ενέργεια από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Κάτω από τη σημαία της ταπείνωσης, υποστήκαμε μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Είναι πόλεμος. Πρέπει να τον δώσουμε με συνέπεια, έχοντας τους στόχους μας. Θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα κερδίσουμε κάποια άλλα.»
   Ερωτώμενος για τον κίνδυνο αποπομπής από τη συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε πως αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες θα βγουν από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά τους. Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο τη χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» αφού, όπως είπε, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις κοντά στα τουρκικά παράλια.
   Την ίδια ώρα η εφημερίδα Financial Times αποκαλύπτει ένα νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πιέσει περαιτέρω την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των FT οι Βρυξέλλες θα πιέσουν την Αθήνα για να βελτιώσει τις συνθήκες για τους αναζητούντες άσυλο προκειμένου έτσι να γίνει ακόμα πιο εύκολο για τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στέλνουν πίσω μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News