GP Μπαχρέιν QP: Ο Rosberg πήρε αυτό που ήθελε

6 Απρ 2014

Τρίτη Pole για την Mercedes σε τρεις αγώνα αλλά αυτή τη φορά με νέο poleman. Ο Nico Rosberg νίκησε τον Lewis Hamilton όντας 3 δέκατα ταχύτερος και θα ξεκινήσει αύριο την προσπάθειά του από την καλύτερη δυνατή θέση.
   Στην 2η σειρά οι Ricciardo και Bottas. Απογοήτευση για τον Alonso που έμεινε στην 10η θέση και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Vettel που θα είναι μια θέση πίσω του. Στη φωτισμένη πίστα του Μπαχρέιν το πρώτο μέρος των κατατακτηρίων οι μόνοι που δεν χρησιμοποίησαν μαλακά ελαστικά ήταν οι δύο πιλότοι της Mercedes και ο Daniel Ricciardo της Red Bull. Τα δύο μονοθέσια της Mercedes δεν κινδύνεψαν φυσικά ενώ αντίθετα ο πιλότος των πρωταθλητών έφτασε μέχρι την 14η θέση και καρδιοχτύπησε.
   Στο Q2 οι δύο Williams βγήκαν από την αρχή αυτή τη φορά αλλά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα φυσικά στην Mercedes, η οποία έκανε μάλιστα πλάκα στους υπόλοιπους μέσω του twitter την στιγμή που έβγαλε τα μονοθέσιά της με τα μαλακότερα ελαστικά. Όντως οι Rosberg και Hamilton βρίσκονται σε δικό τους αγώνα και ήταν οι πρώτοι που σημείωσαν χρόνο κάτω από το 1.34. Η μεγάλη απώλεια ήρθε όμως για τον Sebastian Vettel που έμεινε στην 11η θέση και δεν συνέχισε στο Q3. Μαζί του στο Q2 σταμάτησαν και οι Hulkenberg, Kvyat, Vergne, Gutierrez και ο Grosjean.
   Το Q3 όπως αναμενόταν ήταν φτιαγμένο μόνο για μια ομάδα. Ο Nico Rosberg στο πρώτο του πέρασμα κατάφερε έναν φοβερό χρόνο κοντά στο 1.32 ενώ ο Hamilton τελικά έμεινε πίσω για 3 δέκατα. Φυσικά το ενδιαφέρον ήταν διπλό: Οι θέσεις που θα έχουν στην πρώτη γραμμή τα δύο Mercedes αφενός και πως θα στοιβαχτούν όλοι υπόλοιποι αφετέρου. Ο Kimi Raikkonen ήταν ο μόνος οδηγός που δεν έκανε 2 γρήγορα περάσματα αλλά περίμενε να πετύχει τον ταχύτερο του χρόνο στα τελευταία 3 λεπτά.
   Στα δεύτερα περάσματά τους τελικά τα μονοθέσια της Mercedes δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο και έτσι διατηρήθηκε το 1-2 με επικεφαλής τον Nico Rosberg. Στην 2η σειρά της εκκίνησης ο Ricciardo που νίκησε κατά κράτος τον παγκόσμιο πρωταθλητή και ομόσταβλό του σε αυτές τις κατατακτήριες και ο Valteri Bottas. Στην 3η σειρά οι Perez και Raikkonen και πιο πίσω οι Button, Massa, Magnussen και Alonso.
(Πηγή πληροφοριών: msfree.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News