Μετά το ΣΤΕ προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για τους ομολογιούχους

19 Ιουν 2014

Τον Μάρτιο του 2010 η Ελληνική Κυβέρνηση με υπουργό οικονομικών τον κ. Βενιζέλο αποφάσισε να δημεύσει τις οικονομίες 15000 οικογενειών. Εκείνη την στιγμή αποφασίστηκε από μία ομάδα ατόμων την δημιουργία ενός συλλόγου, για να μπορούν οι 15000 οικογένειες να αποκτήσουν ένα μέσο, που με την συλλογικότητα και μαζικότητα των μελών του, θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα που καταπάτησε η Ελληνική κυβέρνηση.
   Ο σύλλογος εκτός από τις πολιτικές επαφές που ξεκίνησε να έχει, αλλά και την δημοσιοποίηση της δήμευσης που έγινε στα μέλη του, είτε με την οργάνωση συγκεντρώσεων αλλά και με την συχνή παρουσία μελών του στα ΜΜΕ, ανέλαβε και την μαζική διεκδίκηση των χρημάτων, από την δικαστική εξουσία.
   Επιλέχθηκε από τον σύλλογο η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του PSI+ ως προς τα φυσικά πρόσωπα. Επιλογή η οποία έγινε με σκοπό να αποδοθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη σε ανώτατο βαθμό, η όσο το δυνατόν ταχύτερη απόδοση αμετάκλητης δικαίωσης.
   Στο συμβούλιο της επικρατείας προσέφυγαν 4500 μέλη μας, με μία διαδικασία επίπονη λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων. Έτσι πάρα πολλά μέλη μας δεν προσέφυγαν στο ΣΤΕ γιατί δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες. Σε περίπτωση δικαίωσής μας, θα κρινόταν ο νόμος αντισυνταγματικός ως προς τα φυσικά πρόσωπα και η δικαίωση δεν θα επέρχονταν μόνο σε αυτούς που προσέφυγαν στο ΣΤΕ, αλλά για όλους τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα που δημεύτηκαν οι οικονομίες τους, αφού η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεώνονταν να αποκαταστήσει την αντισυνταγματικότητα απέναντι σε όλους τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα.
   Το ΣΤΕ θεώρησε πως το Ελληνικό κράτος θα έχανε την υπόστασή του για 1 δις, έχρισε ‘’ήρωες’’ τους ομολογιούχους, και έκρινε πως για λόγους δημοσίου συμφέροντος (στο όνομα του έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα), πως ο νόμος του PSI+ είναι συνταγματικός. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την δυνατότητα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είτε προσέφυγαν στο ΣΤΕ είτε όχι. Ανοίγει λοιπόν τον δρόμο στις 15000 οικογένειες να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να κρίνει αν καταπατήθηκαν τα δικαιώματά τους.
   Ο σύλλογος ομολογιούχων φυσικών προσώπων Ελληνικού δημοσίου, δίνει την δυνατότητα σε κάθε ομολογιούχο, με την απλή εγγραφή του στον σύλλογο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού έχει αναθέσει την εκπροσώπηση των μελών του, στους δικηγόρους, κ. Χρυσόγονο, κ. Κτενίδη και κ. Στάγγο. Θα πρέπει να γίνει σαφές πως η οποιαδήποτε δικαίωση, στο ΕΔΑΔ, αυτών που θα προσφύγουν, δεν σημαίνει και ταυτόχρονη δικαίωση όλων των ομολογιούχων, αφού το ΕΔΑΔ επιδικάζει ατομικές αποζημιώσεις, που δεν υποχρεώνουν το Ελληνικό κράτος να τις αποδώσει και σε αυτούς που δεν προσέφυγαν στο ΕΔΑΔ. Δεν αποτελεί δηλαδή δε δικασμένο για όλους τους ομολογιούχους.
   Οι ομολογιούχοι λοιπόν που επιθυμούν να συμμετέχουν με τον σύλλογο στην διεκδίκηση των οικονομιών τους στο ΕΔΑΔ, θα πρέπει όσοι δεν είναι μέλη του συλλόγου να εγγραφούν, και όσοι είναι ήδη μέλη να είναι  ταμειακός τακτοποιημένοι για το έτος 2013. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15 Ιουλίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ του συλλόγου 2118001774.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
www.fpoed.gr

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News