Στατιστικά το αυτοκίνητο στην Ευρώπη

2 Σεπ 2014

Πόσο έχουν εξελιχτεί τα αυτοκίνητα και πόσο σημαντικό είναι το μέσο γενικότερα για την Ευρώπη, για την οικονομία και το περιβάλλον της; διαβάστε τα στατιστικά που ανακοινώνει η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών (ACEA) και θα καταλάβετε…
   Επτά στα δέκα ταξίδια στην Ευρώπη πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο, ταξί ή car sharing. Το αυτοκίνητο παραμένει το Νο1 μέσο μεταφοράς στην Ευρώπη. Κάθε αυτοκίνητο διανύει κατά μέσο όρο 13.000 χλμ. το χρόνο.
   Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα παράγονται στην Ευρώπη. 14,6 εκατομμύρια μονάδες συγκεκριμένα το 2012. 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι - το 5,3% του πληθυσμού των χωρών της Ε.Ε. - εργάζονται στον τομέα του αυτοκινήτου.
   Η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει το 6,9% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της Ευρώπης. Οι εξαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων βελτίωσαν το εμπορικό ισοζύγιο της Ε.Ε. κατά 95,7 δισ. ευρώ τον περασμένο χρόνο.
   Σε 14 μόνο χώρες της Ε.Ε., το αυτοκίνητο αποδίδει φόρους 385 δισεκατομμυρίων ευρώ. 100 σημερινά αυτοκίνητα ρυπαίνουν το περιβάλλον όσο 1 αυτοκίνητο του 1970! Ο μέσος κινητήρας αυτοκινήτου σήμερα εκπέμπει το 1/28ο μονοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με 20 χρόνια πριν.
   Επτά στα δέκα αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερα από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο διοξειδίου του άνθρακα. Το μέσο αυτοκίνητο σήμερα καταναλώνει 15% λιγότερο καύσιμο σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Οι εκπομπές θορύβου των αυτοκινήτων έχουν μειωθεί κατά 90% από το 1970.
(Πηγή: newsauto.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News