Όταν η νυν κυβέρνηση αντιπολιτεύεται την επόμενη…

9 Οκτ 2014

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ουσιαστικά η πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου μετατράπηκε σε πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!
   Η εικόνα της κυβέρνησης στη Βουλή ήταν ενδεικτική του κλίματος διάλυσης. Ο Α. Σαμαράς, που προκάλεσε την συζήτηση και ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης, ήταν απών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος εμφανίσθηκε μόνο όταν μιλούσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, που αμφισβητείται από το Μαξίμου, παρουσιάσθηκε για λίγα λεπτά και δεν θα μιλήσει καθώς αναχωρεί για Νέα Υόρκη. Το έργο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ ανατέθηκε στην ακροδεξιά ρητορεία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.
   Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμά του υπογραμμίζοντας ότι σήμερα η Ευρώπη συζητά την πτώση της παραγωγής για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο στη Γερμανία, συζητά μήπως είναι μπροστά σε μία νέα ύφεσης, μήπως υπάρχει φαύλος κύκλος ανατροφοδότησης του χρέους και της ύφεσης και μήπως τα μέτρα Ντράγκι είναι πολύ λίγα.
   Και ο Γιάννης Δραγασάκης περιέγραψε την κατάσταση στο κορυφαίο επίπεδο διακυβέρνησης λέγοντας ότι "σήμερα, αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, καμιά φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος, να ακυρωθεί ένα πρόστιμο".
(Πηγή: Η ΑΥΓΗ)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News