Βαρουφάκης: Δε θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα του Δημοσίου

27 Φεβ 2015

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον Ρ/Σ Alpha, στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.
   «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος από το πλαίσιο συμφωνίας για τετράμηνη παράταση.  Θέσαμε το θέμα της πολιτικής και το θέμα της οικονομίας και μάλιστα πετύχαμε το απίστευτο:  για πρώτη φορά να υπάρχει μια διαδικασία διακοπής της μνημονιακής διαδικασίας στην άκρη και να μας δοθεί η ευκαιρία να γράψουμε το δικό μας κατάλογο των μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά για πρώτη φορά δημιουργώντας μια νέα διαδικασία η οποία είναι εντελώς πρωτόγονη για την Ευρωπαϊκή Ένωση από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Αυτό είναι μόνο η αρχή».
   «Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα όσον αφορά τη ρευστότητα του Δημοσίου. Εκεί που θα έχουμε πρόβλημα -και είναι δεδομένο- είναι στην αποπληρωμή των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, βασικά τώρα, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Ιούνιο».
   «Το κείμενο αυτό γράφτηκε έξυπνα, γράφτηκε με «δημιουργική ασάφεια», ώστε να μας δίνει μέγιστους βαθμούς ελευθερίας και τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από σήμερα, να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών, ώστε παράλληλα να ενισχυθεί η θέση μας στη διαπραγμάτευση και να κάνουμε ένα μέρος του έργου μας».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News