Βαρουφάκης: Μια επίσκεψη στα βόρεια προάστια ή στη Μύκονο θα σας πείσει για τον αφορολόγητο πλούτο

27 Φεβ 2015

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον Ρ/Σ Alpha, στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.
   «Με έχουν κατηγορήσει και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας ότι δεν δίνω ποσοτικούς στόχους. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι δεν θα δώσω ποτέ ποσοτικό στόχο αν δεν έχει παραχθεί αυτός ο στόχος με ένα τρόπο που να με πείσει εμένα ότι μπορούμε να το πετύχουμε.
   Όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχει «θησαυρός» από τη φοροδιαφυγή. Μόνο τα μακροοικονομικά δεδομένα αν δείτε, μια επίσκεψη στα βόρεια προάστια των Αθηνών ή ένα μήνα στη Μύκονο, θα σας πείσει ότι υπάρχει πολύς πλούτος στην Ελλάδα ο οποίος δεν φορολογείται. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός είναι πεπεισμένος γι' αυτό.
   Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έχουμε λαϊκή υποστήριξη σε αυτό και δεν έχουμε καμία διασύνδεση με αυτούς οι οποίοι δεν θέλουν να πετύχουμε, αλλά καμία απολύτως οικονομική διασύνδεση, ήμασταν ίσως οι πρώτοι.
   Είναι τεράστια ψέματα ότι μέσα στο Eurogroup υπήρξε σύγκρουση ή παραλίγο σύρραξη με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Είναι μεγάλο λάθος. Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή στο γραφείο του, παρουσία του κ. Μοσχοβισί, υπήρξε μια λεκτική διαφωνία, σε πολιτισμένους τόνους. Δεν υπήρξε καμία συμπεριφορά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ούτε «συμπλοκή», ούτε «σύρραξη». Ήταν μία διαφωνία αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφει η «Liberation»».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News