Κουράκης: Καταργείται το ΑΣΕΠ στην Παιδεία

1 Μαρ 2015

Ολοταχώς προς κατάργηση οδεύει το ΑΣΕΠ στην Παιδεία. Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται μέσω νέου συστήματος μοριοδότησης, το οποίο θα θεσμοθετηθεί, μετά από διάλογο, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.
   Το νέο σύστημα μοριοδότησης θα υπηρετεί «την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, και δεν θα απαξιώνει τα πτυχία που χορηγούν τα πανεπιστήμια», δήλωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, στους συνδικαλιστές ο κ. Κουράκης, ο οποίος “πρωταγωνίστησε” στην συνάντηση καθώς ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς αποχώρησε σύντομα.
   Ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύθηκε, παράλληλα, πως θα επαναλειτουργήσουν αυτόνομα τα σχολεία που συγχωνεύθηκαν για λόγους εξοικονόμησης πόρων και θα επιστρέψουν στην εκπαίδευση, με ρύθμιση προς το τέλος Μαρτίου, οι διαθέσιμοι καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης.
   Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, πάντως, κάνουν λόγο για αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατέστησε σαφές πως η δημοσιονομική στενότητα δεν επιτρέπει να δοθούν αυξήσεις, δεν μπορεί να γίνει μείωση του ωραρίου των καθηγητών στα επίπεδα προ του 2013, όταν αυξήθηκε κατά δύο ώρες, και θα είναι δύσκολο να καλυφθούν, με νέες προσλήψεις, όλα τα κενά δασκάλων και καθηγητών την επόμενη σχολική χρονιά.
   Η ηγεσία του υπουργείου εκλήθη, εξάλλου, να απολογηθεί για τον Γιάνη Βαρουφάκη ως προς τη βαρύτητα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Ενώ επιθυμεί η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κάθε εκπαιδευτικού να μη συνδέεται με το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το κείμενο διαπραγμάτευσης προς ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ δεν το αποσαφηνίζει.
(Πηγή: www.antenna.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News