Κ. Ζαχαρίας: Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα

12 Μαΐ 2015

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): [...] Ήταν Σεπτέμβρης του 1942 και ο φοβερός χειμώνας ήταν ακόμη μπροστά, όταν ο Δημήτρης Γληνός, χτίζοντας την αντίσταση στο φασισμό και το ναζισμό, απευθυνόμενος στο λαό, ανέλυε το τι είναι και το τι θέλει το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και έγραφε:


   «Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα. Καταντήσαμε να δρασκελάμε κουφάρια στους δρόμους, να θάφτουμε τους νεκρούς μας σωριασμένους μέσα στα κάρα των σκουπιδιών μας. Έτσι καταντήσαμε όλοι σκελετοί και τα παιδιά μας ατροφικά, με καλαμένια ποδαράκια και μάτια σβησμένα. Έτσι φυτεύεται στα στήθια μας η φυματίωση και η ατροφία και ο εκφυλισμός».
   Ήταν τότε πόλεμος. Ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, απότοκος της ναζιστικής κατοχής, που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε. Σήμερα, όμως, ο όρος παίρνει μια άλλη διάσταση.
   Ανθρωπιστική κρίση, ακραία φτώχεια –φτώχεια, αν θέλετε- είναι και αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, που οδηγεί σε αναξιοπρεπή διαβίωση και σε προσβολή της προσωπικότητας των ανθρώπων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν βασικά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες: ένα πιάτο φαΐ, ένα ασφαλές σπίτι, την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το ηλεκτρικό ρεύμα. [...] (Βουλή 17.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News