Π. Καμμένος: Όχι, κύριε Βενιζέλο, δεν είναι ισχυρός αυτός που έχει τα λεφτά

13 Μαΐ 2015

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας): [...] Άκουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά. Όχι, κύριε Βενιζέλο, δεν είναι ισχυρός αυτός που έχει τα λεφτά. Ισχυρός είναι αυτός που έχει το δίκιο και το δίκιο το έχει η Ελλάδα.


   Αυτοί που παραβίασαν τις διεθνείς συμβάσεις, αυτοί που φέρθηκαν απέναντι στην Ελλάδα διαφορετικά από ό,τι σε άλλες χώρες είναι εκείνοι που επέλεξαν την Ελλάδα σαν πυροκροτητή στην Ευρώπη, είναι αυτοί που έβαλαν το μηχανισμό στήριξης, τρίτους μηχανισμούς, όπως αυτός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι αυτοί που σταμάτησαν να δανείζουν τη χώρα με το euribor και ανακάλυψαν μηχανισμούς που στήριζαν τη χώρα και τη δάνειζαν με επτά και οκτώ φορές παραπάνω από όσο ήταν το νόμιμο επιτόκιο, οι τοκογλύφοι.
   Ισχυροί, λοιπόν, είμαστε εμείς σε αυτή την Κυβέρνηση όπου αυτό που απαιτούμε είναι η εφαρμογή των συνθηκών του ευρωπαϊκού δικαίου. Ισχυροί είναι αυτοί που δεν παραδίδουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ισχυροί είναι αυτοί που προστατεύουν το λαό βάσει των διεθνών συμβάσεων και του Συντάγματος. Ισχυροί δεν είναι αυτοί που παραχωρούν άρθρα του Συντάγματος προς όφελος εκείνων που δίνουν τις εντολές. Ισχυρή είναι αυτή η Κυβέρνηση, γιατί έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού, έχει τη στήριξη του 80% του ελληνικού λαού και με αυτό το 80% του ελληνικού λαού μιλάμε αυτή τη στιγμή. [...] (Βουλή 18.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News