Αυτό είναι το αυτόνομο drone που ακολουθεί παντού τον χρήστη

16 Μαΐ 2015

Ο Lily δημιουργήθηκε από τους Antoine Balaresque και τον Henry Βradlow, οι οποίοι εργάζονται για την εταιρία UC Berkeley Robotics Laboratory. Πρόκειται για ένα drone το οποίο ακολουθεί τον χρήστη οπουδήποτε μόνο του, χρησιμοποιώντας ένα δέκτη GPS, που ο ίδιος μπορεί να έχει στον καρπό ή ακόμα και στην τσέπη του.
   Τo Lily φέρνει νέα επαναστατικά χαρακτηριστικά με σκοπό να ξεχωρίσει από τα άλλα drones. Αρχικά μπορεί να αναγνωρίσει τον ιδιοκτήτη του και να τον παρακολουθεί ξεχωρίζοντας τον από το πλήθος, έχει την δυνατότητα να γράψει ήχο καλής ποιότητας, αλλά "αισθάνεται" επίσης την κατάλληλη στιγμή για να απαθανατίσει video σε slow motion.
   H κάμερα για μεγαλύτερη προστασία βρίσκεται εσωτερικά στο drone το οποίο μπορεί να αντέξει μεγάλες κακουχίες, όπως πεσίματα.  Επίσης το Lily είναι αδιάβροχο και μπορεί σχεδόν να ανυψωθεί μέσα από το νερό. Η μπαταρία προσφέρει 20 λεπτά πτήσης, ενώ το Lily μπορεί να προσγειωθεί μόνο του στην παλάμη του χρήστη.  Ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να αισθάνεται και αποφεύγει εμπόδια οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοιχτό χώρο.
   Το συγκεκριμένο drone είναι σίγουρο πως απευθύνεται σε κοινό που ασχολείται με τα extreme sports  και μπορεί να δώσει πολλά πλεονεκτήματα σε αυτούς. Η τιμή του είναι 999$ αν και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στα 499$. Δείτε το βίντεο με τα χαρακτηριστικά του drone παρακάτω.


(Πηγή: unboxholics.com)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News