Windows 10: Επίσημα οι νέες εκδόσεις

16 Μαΐ 2015

H Microsoft αποκάλυψε πως θα αποκαλούνται και επίσημα οι επερχόμενες εκδόσεις των Windows 10. Όσον αφορά στα smartphones ο αντικαταστάτης του Windows Phone είναι τα Windows 10 Mobile, έκδοση που θα χρησιμοποιείται σε κινητά και μικρά tablet, γι αυτό λογικά αφαιρέθηκε η λέξη «Phone».


   Τα Windows 10 Mobile θα έχουν υποστήριξη για κινητά και tablet μέχρι 8 ιντσών, και το νέο Continuum feature το οποίο επιτρέπει στη συσκευή όταν συνδεθεί με μια μεγαλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, ουσιαστικά να λειτουργεί σαν PC.
   Επιπλέον, θα υπάρξει επαγγελματική έκδοση Windows 10 Mobile Enterprise η οποία θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις που θέλουν το OS της Microsoft σε κινητά και tablet, προσφέροντας συχνά security updates και νέα χαρακτηριστικά.
   Τα Windows 10 Home, όπως δείχνει και το όνομά τους, προορίζονται για την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού για οικιακή χρήση και φυσικά θα έχουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως Cortana, Edge browser και άλλα.
   Για τις μικρές επιχειρήσεις η Microsoft θα λανσάρει τα Windows 10 Pro και για τις μεγαλύτερες τα Windows 10 Enterprise.
   Τέλος, υπάρχει μια έκδοση που ονομάζεται Windows 10 Education, βασίζεται σε Windows 10 Enterprise αλλά θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των σχολείων.
   Τα Windows 10 θα κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι σε 190 χώρες και 111 γλώσσες. Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως τα Windows 10 Home, Windows 10 Pro και Windows 10 Mobile θα είναι δωρεάν για όσους έχουν Windows 7, Windows 8.1 ή Windows Phone 8.1 και κάνουν την αναβάθμιση τον πρώτο χρόνο.
(Πηγή: techblog.gr/software/windows-10-new-editions-revealed-8932/
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News