Sony: Βγάζει 20 δολάρια από κάθε iPhone 6

8 Μαΐ 2015

Μπορεί στο τμήμα mobile να είναι κάπως σκούρα τα πράγματα για την Sony λόγω των χαμηλών πωλήσεων smartphones και tablet, όμως όσον αφορά στους αισθητήρες η Sony έχει ηγετική θέση στην αγορά.


   Σύμφωνα με τα στοιχεία της Techno Systems Research η Sony είχε το 40% της αγοράς στους αισθητήρες καμερών το 2014.
   Δεύτερη ακολουθεί η OmniVision με ποσοστό 15.7% και τρίτη η Samsung με 15.2%, ακόμη και αν συνδυαστούν Samsung και OmniVision δεν μπορούν να φτάσουν τη Sony.
   Ωστόσο η κυριαρχία της Sony δεν προκαλεί έκπληξη καθώς οι αισθητήρες της βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα high-end smartphones.
   Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες της Sony στην μπροστά αλλά και την πίσω κάμερα. Η Samsung στα Samsung Galaxy S6 χρησιμοποιεί δικούς της αισθητήρες αλλά και τον Sony IMX240.
   Σύμφωνα με τους αναλυτές η Sony από κάθε iPhone 6 που πωλείται αυτή τη στιγμή βγάζει 20 δολάρια και η Apple στο δεύτερο τρίμηνο πούλησε 61 εκατομμύρια iPhone εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν iPhone 6.
   H Sony έχει ακουστεί ότι σκέφτεται να αποχωρήσει από την αγορά των smartphones, κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν θα το κάνει, αλλά η προτεραιότητά της είναι το τμήμα των αισθητήρων.
(Πηγή: techblog.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News