Λίστα top 10 κατασκευαστών: Απουσιάζουν Sony και Microsoft

27 Μαΐ 2015

Η αγορά των smartphones έχει δείξει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Πριν από μερικά χρόνια η Nokia ήταν κυρίαρχη, ενώ σήμερα έφτασε μα μην υπάρχει πια στο προσκήνιο. H Samsung αναδείχθηκε σε μεγάλη δύναμη, άλλα παραδοσιακά ονόματα έφυγαν από τη λίστα ενώ οι Κινέζοι συνεχίζουν δυναμικά.


   Το τελευταίο τρίμηνο του 2014 η Apple άφησε τους πάντες άφωνους με τις τεράστιες πωλήσεις, που ούτε η ίδια ούτε οι αναλυτές είχαν προβλέψει και πήρε την πρωτιά από την Samsung. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η Samsung στο πρώτο τρίμηνο του 2015, επέστρεψε στην κορυφή των top 10 κατασκευαστών, αφήνοντας και πάλι την Apple δεύτερη.
   Το πρώτο τρίμηνο του 2015 η Samsung πούλησε 82.8 εκατομμύρια συσκευές παίρνοντας το 24.3% της αγοράς, ενώ η Apple ακολουθεί με μερίδιο 17.9% έχοντας πουλήσει 61.6 εκατομμύρια. Στη συνέχεια βρίσκεται η Lenovo η οποία συμπεριλαμβάνει και την Motorola που εξαγόρασε πρόσφατα, και στις επόμενες τέσσερις θέσεις ακολουθούν Huawei, LG, Xiaomi και ZTE.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν δυο τεράστια brands, που είναι η Sony και η Microsoft και τα οποία έχουν αντικατασταθεί από Κινέζους. Με εξαίρεση την Apple, οι 9 από του 10 κατασκευαστές της λίστας είναι Ασιάτες εκ των οποίων οι 7 είναι Κινέζοι. Η νέα είσοδος στη λίστα είναι η Vivo.
   Μέσα στα επόμενα χρόνια κινέζικα ονόματα όπως Xiaomi ή Vivo που αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό της Δύσης, φαίνεται ότι θα αποκτήσουν σημαντική δυναμική.
(Πηγή: techblog.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News