Σαμαράς: Ναι, είναι αλήθεια. Πήραμε σκληρά μέτρα

10 Ιουν 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Ναι, είναι αλήθεια. Πήραμε σκληρά μέτρα. Αλλά αυτά που εσείς οι ίδιοι προτείνατε εμείς τα αποτρέψαμε. Και πολλά απ’ αυτά που οι δανειστές προτείνουν τα αποτρέψαμε επίσης. Και ναι είναι αλήθεια. Βρήκαμε τη χώρα σε φοβερά ελλείμματα. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα που πόνεσαν τους πάντες και τη μεσαία τάξη.


   Αλλά είχαμε αρχίσει να την ανακουφίζουμε. Είχαμε αρχίσει τις φορολογικές μειώσεις στην εστίαση, στο χαράτσι, στον ΕΝΦΙΑ, στην εισφορά αλληλεγγύης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, με την απόδοση του 50% των περικοπών στους ένστολους που επιστρέψαμε. Έτσι είχαμε αρχίσει την ανακούφιση για να πιάσουμε με στόχο την ανάπτυξη του στόχους.
   Εσείς, παρά το γεγονός ότι βρήκατε τη χώρα σε πλεονάσματα, αντί για φορολογικές μειώσεις φέρνετε φοροεπιδρομή. Και οι διαφορές μας μαζί σας δεν είναι μόνο στη φοροεπιδρομή που μας φέρνετε και σας φέρνουμε. Είναι και στην απώλεια ελέγχου που προκαλέσατε. Γονατίσατε τη χώρα στο εσωτερικό. Διασύρατε τη χώρα στο εξωτερικό. Μας απομονώσατε πλήρως. Όλα τα αποτελέσματα στο Eurogroup είναι 18-1 σε βάρος μας. Και τώρα βλέπετε το αποτέλεσμα. Μόνο που η χώρα -και αυτό μας νοιάζει- είναι εκείνη που το πληρώνει.
   Πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο; Τρία πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Και αυτή είναι η βάση της μεγάλη συνεννόησης. Πρώτον, να βάλετε ένα τέρμα στις συκοφαντίες, να παραδεχθείτε την αλήθεια, να αλλάξει μεταξύ μας το κλίμα, να πάψετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Δεύτερον, να αλλάξετε πολιτική γιατί εσείς χαϊδεύετε το δημόσιο θυσιάζοντας τον ιδιωτικό τομέα. Ανακοινώνετε ακόμα και τώρα χιλιάδες προσλήψεις ημετέρων. Αυτό δεν πάει άλλο. Βεβαίως σας ζητάνε παραπάνω μέτρα γιατί βάλατε φρένο και στις ιδιωτικοποιήσεις όπου δικοί σας υπουργοί εξακολουθούν να λένε «ΌΧΙ» σε όλα.
(Βουλή: 5.6.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News