Ε. Βενιζέλος: Πιστεύετε ότι κάνετε μία πράξη αντίστασης κατά του κ. Σόιμπλε ή κατά του κ. Ντράγκι;

1 Ιουν 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, το ουσιαστικό ζήτημα είναι πολύ σημαντικότερο. Σας είδα στην πρωινή φάση της συνεδρίασης, με προεξάρχοντα τον κ. Βούτση, έμπλεους συγκινήσεως.


   Θεωρείτε ότι κάνετε μία πράξη αντίστασης, επειδή με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συγκεντρώνετε τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή επιβάλλετε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.
   Αναγκαστικό δάνειο έγινε το 1921 επί Γεωργοπαπαδάκου, λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή, όταν κόπηκαν στη μέση τα νομίσματα και το ένα έμεινε ως νόμισμα με μισή αξία και το άλλο έγινε ομόλογο αναγκαστικού δανείου. Και χάθηκε βέβαια!
   Γιατί είστε ενθουσιασμένοι; Πιστεύετε ότι κάνετε μία πράξη αντίστασης κατά του κ. Σόιμπλε ή κατά του κ. Ντράγκι; Συμμορφώνεστε μ’ αυτό που έχει γίνει στις επιταγές της τρόικας. Εξέδωσαν ανακοίνωση στις Βρυξέλλες μόλις εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην Αθήνα και σας επαινούν γιατί, επιτέλους, συγκεντρώνονται όλα τα διαθέσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Σας τα πήραν και αυτά μέσα από τα χέρια για να κολληθεί η χώρα με την πλάτη στον τοίχο ενόψει της διαπραγμάτευσης, χωρίς ρευστό.
   «Στεγνώνει» η ρευστότητα και γίνεται πιο δύσκολη η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Κι εσείς λέτε, «Κάνουμε πράξη αντίστασης και δεν μας αφήνετε», ενώ κάνετε πράξη υποταγής και μάλιστα ανόητη πράξη υποταγής!
(Πηγή: 24.4.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News