Α. Τσίπρας: Το δημοψήφισμα ήταν μονόδρομος γιατί έπρεπε να εφαρμόσουμε μέτρα 3ετίας σε 5 μήνες

30 Ιουλ 2015

Σχετικά με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο Αλ. Τσίπρας είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο":


   «Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα. Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Ήταν όλοι απέναντί μας. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες, δεδομένου ότι οι εταίροι οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα και αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών».
   «Ήταν μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα - και κατά τη γνώμη μου - αχρείαστα μέτρα και δεν έδιναν καμία διέξοδο επιβίωσης. Ήθελαν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, για το οποίο τώρα έχουμε τρία χρόνια, μέσα σε πέντε μήνες. Η ισχυρή στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα κατάφερε να απογυμνώσει το σκληρό πρόσωπο των εταίρων και δανειστών» πρόσθεσε.
   «Το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης ήταν τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και αυτό που ήλθε μετά, σε ορισμένα σημεία μοιάζει με αυτό που απέρριψε ο ελληνικός λαός, αλλά στο ερώτημα β, αυτό που ήλθε είναι "η μέρα με την νύχτα". Άρα, στο ερώτημα αν υπάρχει μια υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης και στο ερώτημα β υπάρχει βελτίωση» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
   «Εγώ δεν βγήκα να πω στον ελληνικό λαό ότι κάνω δημοψήφισμα "για να σε βγάλω από το ευρώ". Επιχειρείται τώρα μια λαθροχειρία. Ο ελληνικός λαός δεν ψήφισε για έξοδο από το ευρώ» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News