Εικοσιτετράωρο γενικό απεργιακό «λουκέτο» βάζουν την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι ΜΜΕ

10 Νοε 2015

Εικοσιτετράωρο γενικό απεργιακό «λουκέτο» βάζουν την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι μικρομεσαίοι στην πρώτη, μετά τις εκλογές, «μετωπική» αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.


   Παράλληλα με την απεργία - που αναμένεται να «παραλύσει» τη λειτουργία υπουργείων, εφοριών, σχολείων, νοσοκομείων, δήμων, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις μεταφορές, τα λιμάνια, επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τις οικοδομές κ.α, - «κλειστό» θα είναι έως το μεσημέρι και το κέντρο της Αθήνας καθώς τα συνδικάτα θα οργανώσουν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας (στις 11 π.μ. στην πλ. Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και η ΑΣΔΕΥ, και στις 10.30 στην πλ. Ομόνοιας το ΠΑΜΕ) και πορεία στη Βουλή.
   «Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας «μητέρα των μαχών» τη γενική απεργία και τα συλλαλητήρια της 12ης Νοεμβρίου. «Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, όμως, οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ ενώ οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσουν και σε συμβολικές καταλήψεις εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει την κοινωνική ασφάλιση παρέχοντας εγγύηση μόνο για την καταβολή μιας εθνικής σύνταξης σε όλους.
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News