Α. Τσίπρας: Κάποιοι ανακάλυψαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει φορολαίλαπα

6 Δεκ 2015

«Κάποιοι ανακάλυψαν το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει φορολαίλαπα. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία γιατί στήνεται ένα σκηνικό Αποκάλυψης για το φορολογικό και το ασφαλιστικό» ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «θα ήταν αστείο εάν δεν επρόκειτο για τις ίδιες δυνάμεις που τα τελευταία πέντε χρόνια προχώρησαν σε έντεκα μειώσεις συντάξεων».


   Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1% του ΑΕΠ. «Το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί με την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων», τόνισε και εξήγησε ότι το υπόλοιπο ποσοστό θα καλυφθεί χωρίς επώδυνες μειώσεις στις συντάξεις.
   «Ζητήσαμε εθνική κόκκινη γραμμή ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις, να τα βρούμε αυτά τα 600 εκατ. με άλλο τρόπο. Αρνηθήκατε και είπατε ότι αποφύγατε να πέσετε στην παγίδα που σας έστησα. Αυτή είναι η συναίσθηση ευθύνης που σας διακατέχει» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο «εκτίθεστε εσείς, ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».
   «Δεν λέτε να βάλετε μυαλό» είπε, προσθέτοντας ότι «επτά μήνες ξημεροβραδιαζόσασταν με την προσδοκία: σήμερα πέφτουν, αύριο πέφτουν. Δώσατε τα ρέστα σας με το δημοψήφισμα». «Χάσατε πανηγυρικά, μετά ήρθαν οι εκλογές, η πρώτη φορά που ο λαός αυτά τα 5 χρόνια κλήθηκε να ψηφίσει γνωρίζοντας τη συμφωνία». «Είναι πολλά 4 χρόνια», είπε ο κ. Τσίπρας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News