Α. Τσίπρας: Η Ελλάδα έβαλε τέλος στα ακατανόητα σενάρια για έξοδο από τη Σένγκεν

6 Δεκ 2015

«Η Ελλάδα έβαλε τέλος στα ακατανόητα σενάρια κάποιων κύκλων στην Ευρώπη που την ήθελαν εκτός Σένγκεν» δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2016.


   «Ορισμένες χώρες έστω και με καθυστέρηση στήριξαν την πρόταση της Ελλάδας για απευθείας εγκατάσταση προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη» τόνισε, ενώ έκανε λόγο για κέντρα εκτός Ελλάδας, από χώρες που χτίζουν τείχη και φράχτες αλλά και για παπαγαλάκια εντός της χώρας, που αναπαρήγαγαν τα σενάρια και την προσπάθεια υπονόμευσης.
   Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι και σε αυτό το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση, πυλώνας θεσμικός, δεν βρήκε ένα σημείο ταύτισης και εθνικής γραμμής σε ένα κρίσιμο θέμα. Σε ζητήματα εθνικής ευθύνης απαιτείται εθνική ενότητα.
   Κατανοώ την ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ, όμως υπάρχει και ένα όριο. Σε θέματα υψίστης ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια. Θέλετε ή δεν θέλετε κέντρα αποδοχής; Επικροτείτε το πρόσωπο αλληλεγγύης της Ελλάδας ή συντάσσεστε με αυτούς που υποστηρίζουν γιατί δεν πνίγουμε τους πρόσφυγες»;
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News