Και ένατος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;

23 Ιαν 2016

Κι όμως! Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, με άρθρο τους στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Astronomical Journal, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στοιχεία που υποδεικνύουν την ύπαρξη ακόμα ενός πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα.


   Οι επιστήμονες έχουν ενθουσιαστεί με την αποκάλυψη ενός ουράνιου σώματος δέκα φορές μεγαλύτερου από τη Γη, αμέσως λίγο καιρό μετά τον υποβιβασμό του Πλούτωνα από πλανήτη.
   Οι επιστήμονες παρατήρησαν, πως ουράνια σώματα στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος κινούνται με τέτοιον τρόπο, που υποδηλώνει πως δέχονται τη βαρυτική επίδραση ενός κρυμμένου πλανήτη.
   Μάλιστα έδωσαν στο συγκεκριμένο το όνομα «Πλανήτης 9», καθώς, αν όντως είναι υπαρκτός, τότε θα είναι ο ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το σώμα έχει πιθανώς πολύ μεγαλύτερη μάζα από την Γη. Η τροχιά του, αντίθετα με αυτές των γνωστών πλανητών, δεν είναι ακριβώς κυκλική, αλλά ιδιαίτερα πλατιά.
   Είκοσι φορές μεγαλύτερη από την τροχιά του Πλούτωνα. Η περίοδος τροχιάς αυτού του, φερόμενου, 9ου πλανήτη είναι 20.000 χρόνια, δηλαδή τόσο χρειάζεται για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο. Η NASA είναι επιφυλακτική για το αν πράγματι βρέθηκε ένατος πλανήτης, ωστόσο, καλωσορίζει την ανακάλυψη.
   «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ικανοποιημένος για αυτό που συμβαίνει. Μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία που ίσως οδηγήσει σε ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά δεν πρόκειται για εντοπισμό καινούριου πλανήτη. Είναι πολύ νωρίς να πεις με βεβαιότητα ότι υπάρχει ένας υποθετικός πλανήτης “Χ” εκεί έξω», αναφέρει ο Τζιμ Γκριν, διευθυντής πλανητικών επιστημών της υπηρεσίας.
Πηγή: taxheaven.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News